dubestemmer.no

Du bestemmer er et samarbeid mellom Teknologirådet, Datatilsynet og Senter for IKT i utdanningen. Målet er å øke ungdoms kunnskap om personvern og heve deres bevissthet om valg man gjør når man bruker digitale medier som internett og mobiltelefon.

Det er utarbeidet et undervisningsopplegg for ungdomstrinnet/videregående (13-17-åringer) og et for de eldste barna på barneskolen (9-13-åringer). Et klassesett består av 30 hefter med faktaopplysninger, historier fra virkeligheten og diskusjonsoppgaver, samt en DVD med alle filmene som hører til.  Det er gjennom prosjektet laget en rekke filmer som skal hjelpe til med å stimulere debatt og skape engasjement rundt temaene.

Det er lagt stor vekt på å ikke heve en moraliserende pekefinger. Målet med undervisningsopplegget er å skape refleksjon og diskusjon. Opplegget stiller åpne spørsmål, slik at den enkelte selv kan sette grenser. Har man kunnskap om konsekvenser av mulige valg, kan man også ta ansvar.

Nyheter

 • GLADnyhet !

  Vi jubler over kommunestyret vedtak om penger til nytt trådløst nett og innkjøp av nye datamaskiner ! Gleder oss til en ny hverdag med hurtig nett og nye maskin til mange elever !

  08.12.2017 Ler mer »
 • Julegrantenning

  "Nå tennes tusen julelys"L Julegrantenning på Åset fredag morgen.

  01.12.2017 Ler mer »
 • Skolekatalog

  Fotografering pågår !

  22.11.2017 Ler mer »
Nyhetsarkiv »

Informasjon