Forskningsprosjekt om vurdering

14. – 16. januar fikk Åset skole besøk av forskere fra NTNU i Trondheim. Åset skole hadde tidligere takket ja til å delta i et forskningsprosjekt om vurdering i skolen.  Vurderingspraksis og feedback var sentrale begreper. Elevperspektivet ville være spesielt interessant i prosjektet. Kommunikasjon og samspill mellom lærer og elev / foresatte var fokus. Prosjektet skal undersøke hvordan vurdering kan stimulere til læring og hvordan vurdering kan brukes som et nyttig redskap for læring.

Forskerne ønsket å observere undervisningen i norsk, engelsk, matematikk og kroppsøving på 4., 7. og 10. trinn. I tillegg ble elevgrupper, foresatte, lærere og ledelse intervjuet om temaet. Forskerne var svært fornøyd med ”taleføre” elever og foresatte.

Åset skole har over lengre tid hatt vurdering som satsingsområde og ønsker å bidra til å utvikle en vurderingspraksis som kan gi god læringseffekt hos elevene.

 

Bildene under er fra intervju med lærere i matematikk og kroppsøving.

 

 

 

 

Nyheter

 • Julemarked 2017

  Dørene er stengt og pengene er talt opp. Det blir nok en gave til Kreftforeningen på over 45 000 kroner, kanskje nærmere 50 000.

  15.12.2017 Ler mer »
 • GLADnyhet !

  Vi jubler over kommunestyret vedtak om penger til nytt trådløst nett og innkjøp av nye datamaskiner ! Gleder oss til en ny hverdag med hurtig nett og nye maskin til mange elever !

  08.12.2017 Ler mer »
 • Julegrantenning

  "Nå tennes tusen julelys"L Julegrantenning på Åset fredag morgen.

  01.12.2017 Ler mer »
Nyhetsarkiv »

Informasjon