Kulturverter

I dag hadde de sitt første oppdrag som kulturverter. Silje, Eirin og Sofie fra 7. trinn var med som elevarrangører i forbindelse med forestillingen "Nok en same". De har, sammen med flere elever fra 6. og 7. trinn, gått på kurs i regi av kulturskolen for å lære om arrangøreroppgaver ved ulike kulturbesøk. Jentene gjorde en strålende jobb. De tok kontakt med artistene før konserten, tok i mot dem når de kom til skolen, hjalp til med rigging og ordnet med praktiske ting både på forhånd og etter forestillingen ! Godt jobbet !

 


 

Artistene i forestillinga "Nok en same", Kari Rønnekleiv, Håkon Mathias Vassvik og Torgeir Vassvik sammen med Silje Aaknes, Eirin Mørreaunet og Sofie Lunde som var kulturverter.

 

Fra DKS (Den kulturelle skolesekken) om forstillinga:

"

Bli med til Gamvik, et gammelt samisk fiskevær ytterst på Finnmarkskysten. I tusenvis av år har samene her levd godt av havet. Men på knappe 100 år forsvant samisk språk og kultur nesten helt fra dette stedet. Hvordan skjedde dette?I denne forestillingen tar Håkon Mathias Vassvik deg med inn i historien om stedet han kommer fra. Da han vokste opp her på 80-tallet ble han fortalt at han var norsk og at nesten ingen der var samisk. Men jo eldre han ble jo mer endret historiene seg. Med seg på scenen har han med seg Torgeir Vassvik og Kari Rønnekleiv. Med trommer, joik, gitar og fiolin spiller de ut historien om hvordan man mislyktes i å fornorske en ekte blandingskultur. " 


Nyheter

 • Julemarked 2017

  Dørene er stengt og pengene er talt opp. Det blir nok en gave til Kreftforeningen på over 45 000 kroner, kanskje nærmere 50 000.

  15.12.2017 Ler mer »
 • GLADnyhet !

  Vi jubler over kommunestyret vedtak om penger til nytt trådløst nett og innkjøp av nye datamaskiner ! Gleder oss til en ny hverdag med hurtig nett og nye maskin til mange elever !

  08.12.2017 Ler mer »
 • Julegrantenning

  "Nå tennes tusen julelys"L Julegrantenning på Åset fredag morgen.

  01.12.2017 Ler mer »
Nyhetsarkiv »

Informasjon