NTNU - besøk ved arkitektutdanninga

 

Onsdag den 24. april dro noen elever fra Åset og noen fra Stokksund til Trondheim på arkitektur-tur til NTNU. Det første som skjedde var at vi snakket om prosjektet vi skulle ha videreført i forhold til presentasjonen vi fikk på Stokksund oppvekstsenter. Så ble det en omvisning på NTNU, så fikk vi spise mat på kantina, før omvisningen fortsettet. Vi fikk også være med på et praktisk arbeid, nemlig å bygge en modell av en fiskeresturang. 

På omvisningen fikk vi se hvordan en arkitekt jobber fra start til slutt. Det var også et bibliotek der arkitektene kunne finne ut historien/fakta rundt det de jobbet med. Vi fikk se verkstedet der det var en lasermaskin som skjærer ut småe detaljer og generelt plater. Det var også et rom det de kunne pusse, skjære og jobbe med prosjektet sitt for hånd, og det var også et rom med en sveiser der de kunne jobbe med metall. Vi fikk se biblioteket, rommene der en arkitekt hadde sin egen pult for å jobbe på, og på området i NTNU til arkitektene.

På slutten like før vi dro fikk vi være med på å bygge en fiskeresturang. Vi måtte tegne landskapet rundt resturangen og bestemme oss hvor den skulle ligge. Når vi skulle bygge selve resturangen hadde vi papp, trepinner og isopor til og hjelpe oss med. Vi skulle også tegne ett tverrsnitt av modellen. Vi tegnet også møblene, plassering av kjøkken, do, gang, inngang, sitteplasser og mulige utesitteplasser. 

Det var en koselig og læringsrik tur. Siden vi fikk en så fin omvisning og faktisk få se hva det innebærer og være arkitekt tror vi at de som var med på turen sitter igjen med ett godt minne og at de har fått mer lyst til og kanskje bli arkitekt. Vi er veldig takknemlige for å få hatt vært med på denne turen!

Skrevet av: Annette, Anne Marie, Camilla og Linn. 

Flere bilder

Nyheter

 • Visma Min Skole, foresattapp

  Åset skole går i løpet av juni over fra SMS (digital meldingsbok) til foresatt-app i Visma Flyt skole.

  06.06.2019 Ler mer »
 • God sommer

  Vi ønsker alle en god sommerferie. Skolen starter mandag 20. august (1. - 10. trinn).

  29.06.2018 Ler mer »
 • 51 705 kroner til Kreftforeningen

  Vi har i dag overlevert en sjekk på kroner 51705 kroner til Kreftforeningen

  09.02.2018 Ler mer »
Nyhetsarkiv »

Informasjon