Tyske utvekslingselever på Åset

Tekst: Arnhild Saltbones


Etter høstferien kom det to utvekslingselever fra Tyskland til skolen vår. Det er Magdalena Willsch og Jennifer Roos som er 4 uker på besøk hos henholdsvis Peder Stjern og Tuva Gilde på 10. trinn. Før høstferien hadde Peder og Tuva tilsvarende opphold hos Magdalena og Jennifer i Homberg i Tyskland. 3 jenter fra Stoksund deltar for øvrig også i utvekslingen dette året. Det er 10. gang Stoksund gjennomfører en slik utveksling med Ohmtalschule i Tyskland. Marit Hansen dro det hele i gang sammen med den tyske kontaktlæreren, Jan Brosig i 2004. Siden 2011 har elever på Åset også vært så heldige å få delta. Elevene bor i en vertsfamilie og følger sin vertselev på skolen. I tillegg inngår en god del program på fritiden.

Utvekslingen gir en unik mulighet til å oppleve en annen kultur og praktisere fremmedspråk, både tysk og engelsk. Men ikke minst har utvekslingen flere andre positive effekter. Det å knytte kontakter og få venner i et annet land bidrar til at man ser seg selv og sitt eget miljø i et annet lys, og er svært fredsskapende! Vi som jobber med dette er av den oppfatning at også ungdommer og voksne i Åfjord har utbytte av dette. Økt selvtillit og bedre kontakt mellom foreldre og elever som i utgangspunktet har lite med hverandre å gjøre, er andre bieffekter av prosjektet som er svært verdifulle. Vi håper mange vil melde sin interesse og delta i årene som kommer!


Peder, Tuva, Jennifer og Magdalena

Nyheter

 • Julemarked 2017

  Dørene er stengt og pengene er talt opp. Det blir nok en gave til Kreftforeningen på over 45 000 kroner, kanskje nærmere 50 000.

  15.12.2017 Ler mer »
 • GLADnyhet !

  Vi jubler over kommunestyret vedtak om penger til nytt trådløst nett og innkjøp av nye datamaskiner ! Gleder oss til en ny hverdag med hurtig nett og nye maskin til mange elever !

  08.12.2017 Ler mer »
 • Julegrantenning

  "Nå tennes tusen julelys"L Julegrantenning på Åset fredag morgen.

  01.12.2017 Ler mer »
Nyhetsarkiv »

Informasjon